İki haftadır Lumia ailesinin en yeni ve en ekonomik telefonu olan Nokia Lumia 520’yi test ediyorum. Bu süre zarfında kendi yoğunluğumdan fırsat bulup bir türlü yazamadım ama bugüne kısmetmiş. Öncelikle Lumia ailesinin son üyesi Nokia Lumia 520 ‘nin teknik özelliklerine değinelim.
Nokia Lumia 520 giriş seviyesi kullanıcılarına akıllı telefon dünyasına Windows Phone 8’in pencerelerinden bakmaya davet ediyor. Kutu içerinde kulaklık, şarj aleti, Micro USB data kablosu ki son dönemde akıllı telefonlarda data ve şarj kablosu tek kablo olarak verilmesine rağmen Nokia Lumia serisinde şarj aletine entegre olan kabloya ek olarak data kablosunuda kutu içerisine koymuş. Hızlı kullanım klavuzu,ve ayrılabilir klasik 1430 mAh’lik BL-5J batarya da kutuda yerini almakta.
Cihazımız 119,9 mm yükseklik, 64 mm genişlik, 9,9 mm kalınlık ile 124 g ağırlığa sahip ve oldukça hafif bir cihaz. Arka kapağı sert renkli mikadan yapılan telefonun ses açma/kapama, telefon açma/kapama, ve kamera butonları kapak üzerine entegre. Telefonu ilk elinize aldığınızda nereden açıldığını sorguluyorsunuz ama tırnağınızla arka kapağını esneterek açabiliyorsunuz. Eğer tuş takımını düzgün yerleştiremezseniz yan tarafındaki tuşlara basmakta zorlanabilirsiniz.
Lumia 520 4″‘lik IPS 800×480 ekrana sahip cihaz da süper duyarlı dokunuş özelliği ile özellikle kışın eldivenlerinizi çıkarmadan kullanabilme imkanı sağlıyor.
Nokia’nın giriş seviye ve en ekonomik telefonu olan Lumia 520’de ön kamera ve arka kamera flash’ı bulunmuyor. Arkada ise 5MP auto-focus’lu kameraya sahip. Sinemagraf, Panorama ve Yaratıcı Stüdyo uygulamalarıyla farklı fotoğraf çekim ve düzenleme seçenekleriyle birlikte geliyor.
GPS ve navigasyon olarak Nokia’nın HERE Maps ve HERE Drive uygulamalarıyla gayet başarılı bir navigasyon seçeneği sunmakta.
Windows’un her geçen gün zenginleşen Mağza’sında özellikle benim gibi sosyal medyanın her alanında var iseniz neredeyse tüm uygulamaları Microsoft Office’in güçlü yapısıyla işinizde ihtiyacınız olan tüm dokümanlarınızı yanınızda bulabiliyorsunuz.
Nokia Lumia’nın bir diğer göze çarpan uygulaması: Nokia Muzik.
Nokia Muzik ile çevrim içi ve çevrim dışı ücretsiz olarak binlerce şarkıya ulaşabilir. İnternet bağlantınızı kullanarak gayet doyurucu bir müzik ziyafeti çekebilirsiniz. Özellikle 30 kademeli 75,7 cm³’lük ses seviyesiyle kaliteli ses deneyimini yaşamanıza imkan sağlamakta.
Cihaz’ın benim için en kötü tarafı microSIM ile çalışıyor olması oldu. Kendi telefonumda normal SIM kullanmak zorunda olduğumdan dolayı Cihaz’ın konuşma ve arama kalitesini test etme imkanım maalesef olmadı.
Qualcomm Snapdragon™ S4 1 Ghz işlemcisi 512 mb ram ile az gibi görünse de oldukça başarılı performans sunan cihaz’da Microsoft XBOX’un geniş oyun dünyasında İstediğiniz her oyunu indirip rahatça oynayabiliyorsunuz.
Yani anlayacağınız 599 TL’lik fiyatıyla fiyat performans açısından son derece güçlü ve paranızın karşılığını alacağınız bir akıllı telefona sahip olmak istiyorsanız. Nokia Lumia 520 tam size göre bir telefon.