Dünyaca ünlü isimleri Türk hayranları ile buluşturan Avea, Türk müzik sektörüne yön veren isimleri blog yazarlarıyla bir araya getirmeye devam ediyor. 15 Şubat’ta gerçekleştirilen 5’inci Avea Müzik Blogları Fikir Takımı Tea&Talk Buluşmaları’nın konukları ABD’li müzik grubu Helicopria’nın Türk üyesi Sırma Munyar, NADA Grubu’ndan Selen Hünerli ve Miray Kurtuluş, Planeur’ün vokaisti Serkan Modalı ile gitarist Onur Ataman, 123’ün vokalisti Dilara Sakpınar oldu
Evrensel dil olan müziği farklı boyutlarıyla 7 yıldır sahiplenen Avea, müzik yazan bloggerlarla 2011’de başlattığı “Tea&Talk Buluşmaları”na bu yıl da devam ediyor. Blog yazarlarının görüşleri ile sinerji yaratmayı hedefleyerek “Müzik Blogları Fikir Takımı” projesini hayata geçiren Türkiye’nin en genç ve en yenilikçi GSM markası Avea, bu kapsamda her ay düzenlenen “Tea&Talk Buluşmaları”nda bloggerlarla fikir alışverişinde bulunuyor.
Tolga Akyıldız’ın moderatörlüğünde yürütülen ve ilki Ekim 2011’de gerçekleşen Tea&Talk Buluşmaları’nın 5’inci toplantısı “müziğe ses veren” isimlerle gerçekleşti.Müzikte Çetrefilli Yol: Ana Akıma Alternatif Olmak konusunun enine boyuna konuşulduğu söyleşinin konukları Helicopria’nın Türk üyesi Sırma Munyar, NADA Grubu’ndan Selen Hünerli ve Miray Kurtuluş, Planeur’ün vokalisti Serkan Modalı ile gitarist Onur Ataman, 123’ün üyesi Dilara Sakpınar oldu.
“Alternatif müzik ve ana akım arasındaki ayrışmalar ve toplumun bu iki konuma bakış açısı”, “Alternatif müzik yapan sanatçıların ve grupların karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları”, “Popülerlik”, “Sosyal medyanın kullanımı ve faydaları” gibi konuların işlendiği buluşmada konuşan Helicopria’nın Türk üyesi Sırma Munyar, alternatif müzik konusuna vurgu yaptı. Bazı müzisyenlerin fark yarattıklarını, bunu projeleriyle de ortaya çıkardıklarını kaydeden Munyar, “Örneğin benim bu konuda idolüm Björk… Her yaptığı albümde farklı enstrümanlar kullanır, farklı yorumlar katar. Bir pop şarkıcısı olarak anılır ancak çok farklı müzikleri de içerir eserlerinde. Bu nedenle bir alternatifi ortaya çıkmıyor” dedi.
NADA Grubu’nun üyeleri Selen Hünerli ve Miray Kurtuluş internetin kendileri için oldukça önemli olduğuna değindi. İlk olarak internette tanınmaya başladıklarını söyleyen Selen Hünerli, “Albümümüz çıkmadan My Space’te videomuz yayınlandı ve hızla yayıldı. Aslında müzik dünyasına sanal dünyanın çok büyük katkısı var” diye konuştu.
Son dönemde adını sıkça duyuran 123 grubunun vokalisti Dilara Sakpınar, internette yapılan konser duyurularının, gelişmelerin daha hızlı yayıldığını ve etkinlikleri Facebook ve Twitter aracılığıyla paylaştıklarını söyledi ve geri dönüşün yüksek olduğunu belirtti.
Planeur Grubu’nun vokalisti Serkan Modalı ise konserlere yönelik videoları, fotoğrafları ve etkinlikleri internet üzerinden müzikseverlerle buluşturduklarını dile getirdi.
Alternatif müziğin maddi açıdan da desteklenmesi gerektiğini belirten Planeur’ün başarılı gitaristi Onur Ataman, “Plak şirketleri ana akım müziklerine tam destek verirken, alternatif müzik çok fazla rağbet görmüyor. Dinleyiciler de popüler olanı tercih ediyorlar. Bu da alternatifi daha az duyulur hale getiriyor” dedi.