Microsoft Türkiye, büyümekte olan şirketlere bilişimin gücünden yararlanarak uluslararası alandaki rekabette yeni ve önde olabilecekleri teknolojileri tanıtmak üzere düzenlediği “Gelecekle Buluşma” seminerlerini sürdürüyor. Ülkemizin liman şehri olan İzmir’in, bilişimin gücü ile ihracat rakamlarını artırarak bölge ekonomosine daha fazla katkı sağlaması hedefiyle düzenlenen seminerde, Microsoft Türkiye yöneticileri ve İzmir Ticaret Odası üyeleri bir araya geldi.
Microsoft Türkiye, büyümekte olan şirketlere bilişim teknolojileri ile uluslararası alanda rekabet güçlerini artırabilmesi için ülke genelinde “Gelecekle Buluşma” seminerleri düzenliyor. İhracat rakamları açısından ülkemizin önemli bir liman şehri olan İzmir’de düzenlenen bu seminerde, İzmir Ticaret Odası üyelerine rekabette yeni ve önde olmaları için bilişim teknolojilerinin önemi ve en verimli nasıl kullanmaları gerektiği anlatıldı. Açılışını Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı’nın yaptığı seminer, bölge ekonomosinin gelişimi için de önemli bir fırsat oldu.
Bilgi teknolojileri alanında günümüzde yaşanan yeni gelişmeler ve önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacaklar konusunda görüşlerin paylaşıldığı seminerde, bu teknolojilerin şirketlere sağladığı katma değere ilişkin bilgiler verildi. Büyümekte olan şirket sahiplerine teknolojinin, firmalarını yönetmelerinde kendilerine nasıl yardımcı olabileceğinin örneklerle anlatıldığı etkinlikte, teknolojinin rekabet alanında sunduğu avantajların da altı çizildi. İhracat açısından Türkiye ekonomisinde büyük bir yere sahip olan İzmir’deki şirketlerin özellikle uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini koruyabilmeleri için rakiplerinin kullandığı teknolojilere yatırım yapmaları gerektiği görüşüldü. Gelişen ve büyüyen ülkelerdeki bilişim yatırımlarına dikkat çekilen seminerde, verimlilik ve kârlılık artışı için bilişimin önemi vurgulandı. Yasal olmayan yazılım kullanımının yaratacağı güvenlik açığı ile şirketlere vereceği zararlar konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı seminerde korsan yazılımın ülke ve yerel ekonomilere verdiği zarara da dikkat çekildi. Yasal olmayan yazılımlar kullanıldığı zaman istenen performansın alınamadığı ve önemli şirket bilgilerinin her an iyi niyetli olmayan kişilerin eline geçebileceği ya da kurumsal hafızanın yok olabileceği paylaşıldı.
Seminerin açılışında konuşma yapan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “Microsoft Türkiye olarak büyümeyi hedefleyen şirketlerimize bilişim teknolojileri alanında ihtiyaç duydukları bilgi ve danışmanlık hizmetlerini sunmaya devam ediyoruz. “Gelecekle Buluşma” seminerlerimiz kapsamında faaliyet gösterdikleri şehirlerde ziyaret ettiğimiz şirketlerimize bilgi teknolojileri alanında gerekli olan bilgi ve donanımı kazandırmayı amaçlıyoruz. Sanayisi, limanı, serbest bölgesi ve ticareti ile Türkiye için önemli bir model olan İzmir’deki büyümeyi hedefleyen şirketlerimiz ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Son yıllarda gösterdiği performans ile dünyanın en hızlı büyüyen 4. metropolü olan İzmir’in ekonomisini daha da yukarılara taşıyacak olan şirketlerimizin rekabet avantajı yakalamaları için var gücümüzle destek olacağız. Özellikle ihtiyaçlarını tespit etmek, sürdürülebilirliklerini sağlamak ve bu konuda danışmanlık hizmeti sunmak için hep yanlarında olacağız. İzmir’in bilişim teknolojileri ile yeni ve önde olması için Microsoft Türkiye olarak hem kurumlara hem KOBİ’lere özel proje ve programlarımıza da devam edeceğiz ” dedi.
İzmirli girişimci gençleri bir süre önce hayata geçirilmiş olan online yazılım eğitim portalı Açık Akademi’ye kayıt olmaları için davet eden Münir Kundakçı, binlerce gence ev sahipliği yapan İzmir’den uygulama geliştirme konusunda dünya çapında başarı elde edebilecek girişimcilerin çıkacağına inandığını belirtti.
Çalışan üretkenliğini artıran birlikte çalışma ve yeni iletişim teknolojilerinin tanıtıldığı etkinlikte şirketlerin müşterilerini daha iyi anlamak, daha uygun ürün ve hizmetler sunmak için kullanabileceği yeniliklerden de bahsedildi. “Gelecekle Buluşma” seminerinde ayrıca İzmirli ihracatçılara ABD’de çıkan yeni haksız rekabeti önleme yasası UCA’nın getirdiği yükümlülükler hakkında da bilgi verildi.