ProActive Insight mimarisi ile çalışan HP ProLiant Gen 8 şirketlerin en önemli ihtiyaçlarına cevap veriyor. Örneğin 1000 metrekarelik bir veri merkezine aşağıdaki avantajları sağlıyor:
— Şirketler sunucularını desteklemek için manüel işlemlere 3 yılda ortalama 24 milyon dolar harcıyor. Sistem yöneticileri HP ProLiant Gen8 ile 3 kat verimli çalışıyor ve sektörde ilk olan HP Akıllı Güncelleme ve diğer otomasyon teknolojilerinin yardımıyla güncelleme gibi manüel işlemler artık otomatik olarak 10 dakika içinde tamamlanabiliyor. (2) Bu da 3 yılda 24 milyon dolar harcanan manüel operasyonlardan tasarruf sağlıyor. (1)
— Artan sunucu enerji tüketimi ve idari masraflar şirketlere üç yılda 29 milyon dolara mal olabiliyor.(1) Sektörde ilk HP 3B Sensör Denizi (HP 3-D Sea of Sensors) teknolojisine sahip olan HP ProLiant Gen8, gereğinden fazla kullanılan sunucuları gerçek zamanlı lokasyon, güç tüketimi, iş yükü ve sıcaklık verileri bazında tespit ederek 1 Watt enerji başına bilgi-işlem kapasitesini yüzde 70 arttırıyor.(3)HP 3B Sensör Denizi aynı zamanda enerji verimliliğinde otomasyon sağlayarak manüel yapılandırma ve envanter hatalarını yüzde 100 oranında elimine ediyor.
— Planlanmamış iş kesintisi maliyetleri kurumlara saatte yaklaşık 10 milyon dolara mal oluyor.(4) Sektörde bir ilk olan HP Active Health ve HP Insight Online teknolojileri ile HP ProLiant Gen8 kendi sağlık durumunu 1600 veri noktasında otomatik olarak analiz eden tek sunucu olarak öne çıkıyor. Kurumlar kendi kendini izleme, kendi kendine tanı koyma ve proaktif destek özellikleri sayesinde planlanmamış kesinti sorunlarını yüzde 66’ya kadar daha hızlı çözebiliyor.(5)
HP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Endüstri Standardı Sunucular ve Yazılım Grubu Genel Müdürü Mark Potter, Project Voyager’la ilgili olarak şunları söyledi: “Veri merkezlerinin hızla artan işletim maliyetlerini karşılamak gittikçe zorlaşırken kurumlar HP’nin bu sorunu çözmesini istiyor. Biz de bu nedenle sunucuların sanallaştırma ile kendi kendine yeterli olması ve veri merkezi ekibinin işyerinde inovasyona daha çok zaman ayırmasını sağlayan yenilikçi akıllı teknolojiler sunuyoruz.”
Project Voyager, HP’nin Kasım 2011’de Project Moonshot ile başlayan ve sunucu pazarında birkaç yıla yayarak uyguladığı dönüşüm planının üçüncü evresini oluşturuyor. Project Moonshot, düşük enerji tüketimli bilgi-işlem süreçleri için üretilen sunucuların tasarım yaklaşımını değiştirdi. İkinci aşama olan Project Odyssey ise iş kritik bilgi-işlem sistemlerinin geleceğini belirledi. Bundan yola çıkan HP dönüşüm planının üçüncü aşaması olan Project Voyager ile şimdi de sunucu yaşam döngüsünde her yönüyle otomasyon sağlıyor.
HP ProLiant Gen8’in ProActive Insight mimarisi sunucu yaşam döngüsünde otomasyon sağlayan güçlü donanım ve yazılımlardan oluşuyor. Aynı zamanda sunucu sağlığı, enerji tüketimi ve diğer önemli tarama-denetim noktalarında kesintisiz akıllı çözümler sağlıyor. Bunun sonucunda online sistem güncellemeleri üç kat hızlı yapılabiliyor ve iş kesintisi süresi yüzde 93’e kadar azaltılabiliyor.(6)
ederek sunucu kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarmasına imkan tanıyor. HP ProLiant Gen8 sunucular şu yeni özellikleri sunuyor:
— Entegre Yaşam Döngüsü Otomasyonu uygulama kurulumunu hızlandırıyor ve manüel görevlerde otomasyon sağlayarak iş sürekliliğini proaktif olarak arttırıyor. Bunun sonucunda kurumlar verimliliği arttırabiliyor, hataları azaltabiliyor ve operasyonları büyük ölçüde basitleştirebiliyor. HP ProLiant Gen8 sunucular bu yeniliklerle BT ekibinin 1000 metrekarelik tipik bir veri merkezinde kişi başına yılda 30 işgününden fazla tasarruf etmesini sağlıyor.(7)
— Dinamik İş Yükü Hızlandırma, bütünleşik sunucu ve depolama tasarımıyla HP’nin akıllı SSD teknolojilerini kullanarak yüksek yoğunluklu veri depolama performansını yaklaşık 7 kat arttırıyor.(8) Akıllı analiz ve iş yükü zekası, HP ProLiant Gen8 sunucuların değişikliklere gerçek zamanlı olarak uyum sağlayarak sistem performansı ve verimliliğini optimize etmesini sağlıyor. Benzersiz HP Gelişmiş Veri İkizleme özelliği ve akıllı algoritmalar ise verinin 1000 kata kadar daha güvenli olarak işlenmesini sağlıyor ve RAID etkinleştirme sürecini de yüzde 95’e kadar hızlandırıyor.(9)
— Otomatik Enerji Optimizasyonu, enerji tüketiminde yüksek verimli HP ProLiant Gen8 sunucular ve bütünleşik sensörlerle donatılmış sektörün raf yapısındaki ilk akıllı sistemiyle 1 Watt enerji için bilgi işlem kapasitesini yaklaşık iki kat arttırıyor ve tipik bir veri merkezinde üç yıl içinde enerji maliyetlerinden 7 milyon dolar tasarruf edilmesini sağlıyor. (10) HP 3B Sensör Denizi envanter yönetiminde otomasyon sağlıyor ve raf ile sunucu başına enerji tüketimini kesin verilerle izleyerek sistem yöneticilerinin iş yükü dağılımını kolayca optimize etmesine imkan veriyor. Başka markaların sunucuları ise organizasyonları manüel envanter süreçlerine yönlendiriyor ve güç tüketimi ile soğutmayı manüel olarak izleyip ölçmeye zorluyor. Bu da çok daha fazla kaynak kullanılmasını gerektirerek iş kesintisi riskini arttırıyor ve enerji maliyetlerini yükseltiyor.
HP ProLiant Gen8’in akıllı teknolojileri HP Insight Uzak Destek ve HP hizmetlere entegre olan HP Insight Online kurumlara bütünleşik sunucu yönetimi imkanı sunuyor. Aynı zamanda mevcut sunucular, sunucuların sağlığı, sözleşme şartları, garanti belgeleri ve teknik destek vakaları kategorilerindeki bilgileri otomatik olarak toplayarak gelişmiş bir teknik destek deneyimi sağlıyor. Kurumlar bu verilere her yerden ve her an güvenli bir şekilde ulaşarak HP’nin yetkili çözüm ortaklarına HP ServiceONE programı ile erişim izni veriyor ve böylece hem mevcut sorunların hızla çözülmesini hem de muhtemel sorunların proaktif olarak giderilmesini sağlıyor.
(1) Gartner BT ölçütlerine göre HP öngörüsü: Gartner > IT Staffing Levels, Sustaining IT Shared Services and Cloud Computing 2011 and Gartner Data Center Demographics and Sizing 2010.
(2) HP ProLiant Gen8 380 ile Dell R710 kurum içi karşılaştırması.
(3) HP ProLiant G7 ile HP ProLiant G8 için kurum içi karşılaştırma.
(4) IDC’nin HP için 2009’da geliştirdiği “İş kesintisi maliyeti aracı” ile kurum içi test ve geliştirme merkezinde rakip markaların incelenmesine dayanarak.
(5) HP Insight Online ile kurum içi karşılaştırma.
(6) Firmware ve sistem güncellemeleri yapıldıktan sonraHP SUM 5.0 ile HP SUM 4.2’nin kurum içi karşılaştırması.
(7) Fiziksel sunucularda sistem yöneticisi çalışma süresi için kurum içi karşılaştırma.
(8) HP ProLiant G7 ve standart 15K SAS sürücüsü ile HP ProLiant Gen8 sunucusu ve SSD için kurum
içi karşılaştırma.
(9) İki sürücülü RAID kurulumu ile üç sunuculu Gelişmiş Veri İkizleme olasılık karşılaştırması (ikinci kez arıza görülme olasılığı dahil) ve kurum içi test verileri.
(10) HP ProLiant G6’dan HP ProLiant Gen8’e kadar kurum içi enerji tüketimi tahminleri.
(11) HP’nin üçüncü taraflara yaptırdığı analiz sonuçları.